ATB jeugd baan Dierdonk

Het baantje is weer door vrijwilligers winterklaar gemaakt. De ATB jeugdbaan krijgt hetzelfde onderhoud als de grote baan in het Bakelsbos. Extra vrijwilligers voor het onderhoud zijn welkom.

Dit jaar hebben we weer verschillende gratis clinics verzorgd in samenwerking met de Dierdonk school. Helaas was de opkomst op de afgesproken tijden matig. Ook in 2019 zijn wij bereid om wederom gratis clinics te verzorgen. Laat het horen als je belangstelling hebt.

Wij zijn ervan overtuigd dat dit voor de motoriek van de fietsende jeugd zeer belangrijk is, vooral als ze dadelijk naar de middelbare scholen moeten fietsen.

En zoals we al vaker vermeld hebben, wij leren de kinderen niet hard maar wel veilig fietsen.

Met vriendelijk groet

Arie manders, voorzitter Tourclub’81 Helmond


Leerlingen van de Dierdonkschool stonden te trappelen om de nieuwe jeugd-ATB crossbaan in gebruik te nemen.

Jeugdbaan dierdonk geopendKinderen uit de wijk Dierdonk kunnen vanaf afgelopen woensdag lekker crossen door de bossen bij de Coendersberglaan en Dierdonkse Heide. Er is namelijk een jeugd-ATB-baan gerealiseerd door Tourclub ‘81 uit Helmond, ondersteund door bijdragen uit het Wijkfonds van Rabobank Helmond, de wijkraad Dierdonk en de gemeente Helmond.

Eerst werd het bord onthuld door v.r.n.l. wethouder Erik de Vries en voorzitter van de Tourclub Arie Manders en secretaris van de wijkraad Dierdonk Wim van Hoof, waarna de kinderen gillend de baan op gingen (Foto Anja Donkers).

Na de gebruikelijke toespraakjes, ‘we maken het niet te lang want jullie staan allemaal te trappelen om de baan te gaan uitproberen’ werd het bord onthuld en gingen de leerlingen gefaseerd de baan op.

Al ras klonken vanuit het bos de gilletjes bij enge bochten en afdalingen.

Bij de opening waren het de leerlingen van groep 6 en 7 die met hun fietsen over de baan gingen.

Na hun tocht over de baan mochten ze terug naar school fietsen, waar ze door de organisatie werden getrakteerd op een aandenken en een frietje.

‘Deze 1,3 km lange ATB-baan is er echt voor de kinderen’, vertelt Arie. ‘We hebben als Tourclub ’81 ervaring met aanleg en onderhoud van een ATB-baan en hebben een prachtige 10 kilometer lange baan bij de N279. Maar de kinderen uit Dierdonk mogen niet zonder begeleiding naar de baan. Dat vonden wij zonde, want de jeugd heeft de toekomst. We vinden het heel belangrijk om sportiviteit bij kinderen te stimuleren.’

De kinderen van de basisschool in Dierdonk krijgen ook clinics aangeboden. Rabobank wijkambassadeur Annemarie Hesemans en haar collega Ellen waren meteen enthousiast. Een mooie en sportieve activiteit, waar de hele wijk profijt van heeft. Ook de gemeente Helmond en de Wijkraad hebben bijgedragen aan de baan. De tourclub is verantwoordelijk voor het onderhoud. www.tc81.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je op of aanmerkingen hebt, neem svp contact met Arie Manders:
Rhulenhofweide 44
5709SH Helmond
Tel: 0492 517564
Mob: 0653310131
Email: a.manders23@upcmail.nl