Wat een geweldige opkomst bij de informatie avonden op 3 en 6 juni.
Dit betekent dat de bewoners van Dierdonk van deze moderne en verbeterde faciliteit gebruik willen gaan maken. Er zijn al diverse diensten die je via glasvezel thuis kunt ontvangen naast TV en internet, zoals huisbeveiliging en mantelzorg, en er komt nog veel meer aanbod. Zoals zorg-op-afstand vanuit het Elkerliek.
Kortom glasvezel heeft veel voordelen ten opzichte van de huidige koperdraden. Het is snel en het is veilig en je hoeft de data vanaf je woning niet meer te delen met je buren. Vanaf je woning gaat en komt de data rechtstreeks vanaf de centrale meterkast.
Nu moeten we in Dierdonk er nog voor zorgen dat we de minimale 25% aansluiting halen, als het kan de 40% want dan krijgen we nog een extra cadeautje.
Meldt ja aan bij een van de providers. Doe dit echt voor 9 september.
Digitalisering bepaalt de samenleving van vandaag en morgen!
Info op: www.glasvezelhelmond.nl
Namens de wijkraad Dierdonk
Arie Manders
Dierdonk als volgende wijk klaar voor de toekomst dankzij glasvezel
Supersnel internet en klaar voor de toekomst dankzij glasvezel. Vanaf volgend jaar is het ook zover voor Dierdonk, want na Brouwhuis, Rijpelberg, Stiphout, Helmond-Noord en Warande is Dierdonk de volgende wijk waar een glasvezelnetwerk wordt aangelegd. Glasvezel is de modernste, snelste en meest energiezuinige verbinding voor internet, televisie, telefonie en overige digitale diensten zoals zorg en veiligheid. Dankzij glasvezel wordt door gemeente en lokale partners steeds meer samengewerkt aan innovaties voor zorg en veiligheid in Helmond.
Dierdonk, Helmond-Noord en Warande
Binnenkort ontvangen de bewoners van Dierdonk een huis-aan-huis informatiepakket van Glasvezel Helmond B.V. Ook maken dan de aanbieders van internet-, televisie- en telefoniediensten hun pakketten, servicediensten en prijzen bekend. Dit zijn voorlopig de volgende aanbieders: TriNed, Plinq, FiberNL en Breedband Helmond. Bewoners hebben vervolgens tot 9 september 2019 de tijd om aan te geven of ze direct willen instappen tegen gratis aansluitkosten. Als op die datum 25% van de bewoners zich hebben aangemeld, dan wordt het glasvezelnetwerk aangelegd vanaf december 2019.
Vanaf eind augustus gaat de schop in de grond bij Helmond-Noord en Warande en worden de eerste straten en huizen voorzien van glasvezel. De werkzaamheden in Warande zijn afgerond in november. In Helmond-Noord begin 2020.
Samenwerken aan zorg en veiligheid
De gemeente werkt samen met lokale partijen aan initiatieven die dankzij glasvezel bijdragen aan een sociale en veilige stad. Denk aan brandbeveiliging en zorg op afstand om kwetsbare mensen langer thuis te laten wonen en mantelzorgers te helpen. Binnenkort wordt hiervoor een speciale actie opgestart. Ook met het Elkerliek ziekenhuis wordt gewerkt aan oplossingen om patiënten op afstand te helpen, zodat ze niet elke keer naar het ziekenhuis hoeven te komen. In Helmond-Noord wordt samen met het technologisch instituut van de politie (DITSS) in het najaar gestart met een proefproject om samen met inwoners en digitale hulpmiddelen een deel van Helmond-Noord veiliger te maken. In een ander deel van Helmond-Noord willen we samen met Woonpartners een project starten om woningen te virtualiseren.
Kortom, met glasvezel in de wijken ontstaan volop kansen voor een sociaal, vitaal en veilig Helmond.
Glasvezel Helmond BV
Glasvezel Helmond BV is het samenwerkingsverband tussen gemeente Helmond en de lokale glasvezelspecialist e-Quest. Glasvezel Helmond BV zorgt van 2019 tot en met 2021 voor een glasvezelnetwerk in de straten van Helmond waar dit nog niet ligt.De gemeente ziet glasvezel als een nutsvoorziening, zoals elektriciteit en het riool. Iedereen moet op een digitale glasvezelsnelweg kunnen.
Meer weten? Kijk dan op www.glasvezelhelmond.nl