Zwerfafval Gemeente Helmond

Fijn dat u zich wilt inzetten voor het verwijderen van zwerfvuil in onze gemeente. Burgers die hier iets in betekenen willen wij graag faciliteren. We hebben knijpers, ringen en zakken hiervoor ter beschikking, die kan ik bij u laten bezorgen. Daarnaast is het mogelijk om afspraken te maken over de afvoer van het geprikte vuil. Een afspraak die wij normaal gesproken maken is de volgende; op het moment dat u iets geprikt heeft wat afgevoerd moet worden plaatst u dit bv. naast uw inrit of in uw voortuin. U maakt een foto (niet te dichtbij), vermeld daarbij uw adres en mailt deze naar helmond@mijnblink.nl.  De eerstvolgende werkdag worden de zakken (en eventueel andere stukken afval die u bent tegen gekomen) opgehaald door de wijkveger. Mocht u verder weg in de wijk prikken, dan kunt u de zakken op een “veilige” plaats neerzetten en daarvan de locatie en een overzichtsfoto mailen naar Blink.

Als de zakken (bijna) op zijn, kunt u dit ook vermelden in de mail naar Blink. De wijkveger zorgt dan dat u weer nieuwe zakken krijgt.

Laat maar weten hoeveel prikkers e.d. u wenst, dan zal ik deze bij u laten bezorgen. Wilt u bij het beantwoorden van deze mail, mijn collega (zie ‘cc) meenemen. Ik heb bijna vakantie en weet niet of ik uw mail voor die tijd nog kan afhandelen.

Met vriendelijke groet,

Jeroen van Helmond
Sr. Technisch medewerker Afval en Reiniging
Afdeling Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)
Postbus 950, 5700 AZ, Helmond
Weg op den Heuvel 35, 5701 NV Helmond
Tel. 14-0492

Email: J.van.Helmond@helmond.nl