Moet niks

MoetNiks: De 50+club van Dierdonk

In november 1998 werd de wijkvereniging Dierdonk opgericht. De commissie ouderen was één van de activiteiten die vanaf het begin actief was. Een en ander leidde in januari 2000 tot een wekelijks ontmoetingspunt, eerst in de Dierdonkschool en later in het wijkgebouw Parkzicht. Toen werd gekozen voor de naam MoetNiks.

Moet Niks

Het doel van deze club is om onder de vlag van de Wijkvereniging Dierdonk de 50 plussers in de wijk de gelegenheid te bieden om elkaar te ontmoeten en samen gezellige, sportieve en leerzame activiteiten te ondernemen.

Dit betreffen op woensdagochtend de wekelijkse mogelijkheid om te koersballen. In de zomer kunnen wij ook jeu de boulen. Van oktober tot half april verzorgen wij op de donderdag ochtend de Parkzicht computerinloop.  Verder worden regelmatig wandelingen, excursies en fietstochten georganiseerd.
Hoogtepunten waren verder de jaarlijkse bustocht, het petanque toernooi en de kerstviering.

Vanaf het begin tot april 2018 werd met groot enthousiasme de kar getrokken door Jeanne de Jong. Wij zijn haar daar zeer dankbaar voor. Zij wilde het stokje overdragen, maar helaas kon geen opvolger gevonden worden.

Wim Claassen is bereid gevonden om voorlopig de meest essentiële taken op zich te nemen. Samen met het bestuur van de Wijkvereniging onderzoekt hij de mogelijkheden om tot een nieuwe activiteitencommissie te komen.

MoetNiks en de Wijkvereniging zoeken daarom naar enkele enthousiaste ouderen die hier hun schouders onder willen zetten.

Eén reactie op Moet niks

 1. Arie Manders schreef:

  Deze opmerking kregen wij als wijkraad:
  Als “Petanque Club de Warande” spelen wij regelmatig op de banen van Dierdonk.
  Graag willen wij uw aandacht vragen voor het vele zwerfvuil (wietzakjes, veel
  sigarettenpeuken; en de ratten die tengevolge daarvan regelmatig te zien zijn.
  Op de banen ligt ook glas, wat gevaarlijk is bij het oprapen van de ballen

  Vraag 1 mogen zij daar zo maar spelen?
  Vraag2: hebben jullie ook deze ervaring?
  Vraag 3: Hebben jullie hiervoor al aktie ondernomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.