Aanleg glasvezel in Helmond vordert gestaag.

De aanleg van Glasvezel is in volle gang. Ruim driekwart van het netwerk in Helmond is inmiddels gebruiksklaar. De verwachting is dat eind 2022 alle inwoners van Helmond gebruik kunnen maken van het supersnelle en veilige netwerk. Van alle wijken is de deelname vanuit Dierdonk, op Stiphout na, het beste. En de deelname vanuit Dierdonk groeit gestaag.

Zorgdiensten via BrabantRing

De provincie Noord-Brabant en de 5 Brabantse steden, waaronder Helmond, zijn bezig om een sluitend netwerk te maken voor zorg- en onderwijsdiensten. Het wordt dan mogelijk om op een superveilige manier informatie uit te wisselen tussen ziekenhuizen bijvoorbeeld, maar ook voor zorginstellingen die mensen zorg-op-afstand geven. Met ‘superveilig’ wordt bedoeld dat het zogenaamde ‘hacken’ via internet onmogelijk wordt gemaakt. Gegevens worden namelijk niet via internet gedeeld, maar rechtsstreeks over de glasvezel. Elk huis in Dierdonk heeft bovendien 2 unieke glasvezels beschikbaar.
Glasvezel Helmond is proeftuin voor de BrabantRing. In 2022 is de BrabantRing operationeel in heel Noord-Brabant en dus ook in Dierdonk. Met glasvezel is Dierdonk daarom helemaal bij de tijd.

Twee exclusieve vezels per wooneenheid
Glasvezel Helmond heeft gekozen voor een robuust ontwerp van het netwerk. Glasvezels worden niet gedeeld met andere woningen. Elke woning krijgt twee unieke glasvezels. Een voor TV, internet en telefonie. De andere voor maatschappelijke diensten.

Als iemand van glasvezel gebruik wil maken, dan hoort daar minimaal een internetabonnement bij. Eventueel kunt u dit uitbreiden met televisie, telefonie en/of zorg- en veiligheidsdiensten. Het abonnement wordt afgesloten bij één van de providers. Is er nog geen actieve glasvezelaansluiting van Glasvezel Helmond in uw woning, dan kost een aansluiting normaal gesproken 198 euro.

Nieuwe provider: Freedom Internet
Freedom Internet is de vijfde provider van Glasvezel Helmond. Freedom is opgericht door de mensen die eerder aan de wieg stonden van XS4ALL. De provider blinkt uit in hoogwaardige internetdiensten én gaat voor meer privacy en minder datadeling. Dat de kwaliteit goed is, heeft de Consumentenbond ook gevonden en daarom is Freedom Internet in april 2021 uitgeroepen tot beste internetprovider van 2021. Voor Glasvezel Helmond betekent het een nieuwe stap in het verwezenlijken van een open glasvezelnetwerk in Helmond met digitale diensten die belangrijk zijn voor alle Helmonders.

Op dit moment zijn er vijf triple play (TV, internet, telefonie) providers beschikbaar:

Snel en energiezuinig
Internet is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. We doen steeds meer online en steeds meer apparaten zijn aangesloten op het internet. Met glasvezel heeft u het snelste en stabielste internet dat te krijgen is. Daarnaast is glasvezel energiezuinig en niet zo belastend voor het milieu als coax of koper. Dat komt omdat glasvezel met licht werkt en niet met stroom. Dat is supersnel en kost erg weinig energie.

Informatie en advies
Wilt u onafhankelijk en vrijblijvend advies over glasvezel? Glasvezel Helmond is telefonisch bereikbaar op: 0492 – 218920 (tijdens kantoortijden), per mail via info@glasvezelhelmond.nl of loop binnen in de Glasvezelwinkel aan de Markt 15 (open van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 – 17.00 uur).

Wilt u liever een afspraak met ons maken? Dat kan bij u thuis aan de deur of in de Glasvezelwinkel. We houden ons aan de corona voorschriften. Neem contact op om een afspraak te maken.

Alle informatie over glasvezel vind u op www.glasvezelhelmond.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.