Autosnelheid in Dierdonk

Autosnelheid in Dierdonk

Poll: Wat vind u de juiste snelheid voor auto’s binnen onze wijk?

50 km/h in geheel Dierdonk.

30 km/h in geheel Dierdonk.

50 km/h op de hoofdwegen en 30 km/h op binnenwegen met voorrangsrestrictie op de hoofdwegen.

Tussenstand:Autosnelheid in Dierdonk

Dit bericht is geplaatst in Wijkraad met de tags , . Bookmark de permalink.

1 reactie op Autosnelheid in Dierdonk

 1. Mathijs Wolfs schreef:

  Persoonlijk zou ik het niet erg vinden als deze vraag weer heel actueel wordt.
  Dit mede door het ‘gedrag’ van de eigen buurtbewoners.
  Sinds mijn verhuizing naar Dierdonk heb ik me altijd oprecht afgevraagd waarom er überhaupt geen snelheidsbeperkende maatregelen zijn in de wijk.
  30 km/h lijkt mij voor de gehele wijk met uitzondering van de Coendersberglaan en Dierdonklaan een volstrekt acceptabele snelheid.

  Als ik spreek over gedrag dan heb ik het over eigen waarnemingen op de kromme geer, de bleyenbeekdreef en de arcenlaan. Sommige mede bewoners gaan hier echt volstrekt onverantwoord om met hun ‘recht’ op het rijden van 50 km/h. Even ter referentie, het is geen recht. Dagelijks zie ik op de kruising bleyenbeekdreef / wildenborchlaan (waar ik mooi zicht heb sinds het thuiswerken) auto’s met hoge snelheid (50 is in deze situatie hoog) over een redelijk blinde kruising vliegen, je ziet vanuit iedere rijrichting pas op het laatste moment of je ‘vrij’ bent. Dan moet vooral niet vergeten worden dat er dagelijks op gezette tijden kinderen van en naar school gaan en met hun fiets, step of ander middel achter heggen vandaan komen om over te steken. Ook spelende kinderen op deze kruising moeten regelmatig snel aan de kant omdat er weer iemand haast heeft.

  Bovenstaande uitslag is redelijk oud en verbaasd mij enorm.
  Ik ben benieuwd naar de mening van andere buurtbewoners mede omdat ik regelmatig spreek met mensen en iedereen wel een vergelijkbare mening heeft en ervaring kan delen van onverantwoord rijgedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.