BURGERHULPVERLENERS GEZOCHT

In de media is er de afgelopen tijd veel aandacht geweest voor AED netwerken en burgerhulpverleners. De gemeente Helmond gaat in Helmond een dekkend AED Netwerk faciliteren. Dit betekent dat de gemeente de kosten draagt voor de AED apparatuur, opleidingen, onderhoud, verzekering etc. Om een dekkend netwerk in Dierdonk te realiseren hebben we jouw hulp nodig.

AED staat Automatische Externe Defibrillator en is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon met een circulatiestilstand als gevolg van ventrikelfibrilleren. Dit apparaat wordt in combinatie met reanimeren (hartmassage) gebruikt. Direct reanimeren door omstanders verdubbelt de overlevingskansen van mensen met een hartstilstand. Hun kwaliteit van leven na afloop is over het algemeen goed.

In Dierdonk hangen op dit moment twee AED-apparaten. Voor deze twee AED’s zijn er in Dierdonk 52 burgerhulpverleners nodig. Een burgerhulpverlener is iemand die kan reanimeren en de AED mag bedienen en aangemeld is bij hartslagnu.nl.

In verband met de wet op de privacy is er geen overzicht beschikbaar van het aantal actieve (aangemelde) burgerhulp-verleners in Dierdonk.

Bij deze het verzoek om door te geven of je aangemeld bent bij www.hartslagnu.nl of dat je burgerhulpverlener wilt worden.

Als je burgerhulpverlener wilt worden dien je een korte opleiding te volgen in reanimeren en gebruik van de AED. Deze opleiding is gratis. Na deze opleiding kun je je aanmelden als burgerhulpverlener op www.hartslagnu.nl.

Uitgebreide informatie is te vinden op www.hartslagnu.nl

Stuur alstublieft jou reactie naar aednetwerkdierdonk@gmail.com

Met vriendelijke groet,

Pierre Claessens – Buurtpreventie Dierdonk Veengeul
Wilma van Rijt – EHBO vereniging Helmond

Voorbeeld Burgerhulpverlening Dierdonk zaterdag 14 oktober 2017

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.