Computerinloop op donderdagochtend

Elke donderdagochtend kunt weer terecht in wijkcentrum Parkzicht voor de bekende computerinloop. Een gezellige
bijeenkomst om elkaar te informeren over de mogelijkheden van de computer, laptop of tablet onder begeleiding van enkele deskundige vrijwilligers.

 

Computerinloop Parkzicht

Er bestaan in onze wijk wat misverstanden over deze activiteit.

Laat ik beginnen met te vertellen wat het niet is. Het is geen wekelijkse bijeenkomst vancomputernerds. Er wordt niet geknutseld aan computers. Ook worden er geen programmaatjes gemaakt of andere ingewikkelde dingen besproken.

Wat gebeurt er dan wél?

Allereerst is het een gelegenheid om contacten te leggen met inwoners van onze wijk. In het moderne spraakgebruik: Om te netwerken. De bezoekers leren andere mensen kennen die op zijn minst openstaan voor ontwikkelingen waarbij nuttig gebruik van de computer gemaakt kan worden. En dat is handig! Je komt gemakkelijk te weten wat en waarmee je plezier van je laptop, tablet of smartphone kunt hebben. Ook als je onverhoopt eens een probleempje hebt, is het erg gemakkelijk een aantal mensen te kennen die je misschien weer op weg kunnen helpen.

Door elkaar tips te geven én door te laten zien wat je eigen ervaringen zijn, leer je op een prettige wijze steeds beter je digitale hulpmiddelen te gebruiken.

Zo zijn voor mij de ervaringen die ik opdoe door anderen te helpen, de oorzaak ervan dat ik, na 22 jaren niet meer professioneel met de computer bezig te zijn geweest, nog steeds goed met computers kan omgaan.

Wat let je om eens te vertellen wat voor ontdekkingen je zelf gedaan hebt. Dat kan van alles zijn: Van het zoeken en boeken van een mooie vakantiebestemming tot het speuren naar leuke koopjes. Van het speuren naar toeristische informatie tot het genieten van een eigen keuze muziekprogramma. Van het lezen van digitale boeken tot het maken van een filmpje. Deel je ervaringen en je kennis. Het houdt je jong en sociaal.

Daarnaast staan de vrijwillige begeleiders klaar om individueel te helpen als er een probleempje is of ergens uitleg over gevraagd wordt. Zo nodig maken we daarbij gebruik van de digitale cursussen van Seniorweb. Leden van Seniorweb kunnen daarvan gratis gebruik maken. Niet-leden kunnen tijdens de inloop ook gratis gebruik maken van deze cursussen. De mogelijkheid bestaat om ter kennismaking een gratis lidmaatschap tot 31 december 2019 te krijgen.

Vanaf 5 oktober is de computerinloop Parkzicht weer geopend. U kunt van 10:00 tot 12:00 uur gratis terecht. Dat wij geen kosten hoeven te berekenen komt door de steun van de wijkvereniging Dierdonk; de Wijkraad; het wijkgebouw Parkzicht en de vrijwilligers van Seniorweb. Een kopje koffie of thee betaalt u uiteraard zelf.

 

Carel van der Zanden

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.