Glasvezel

In Dierdonk (en op andere plekken in Helmond) heeft KPN gewerkt aan het verbeteren van het eigen kabelnetwerk. Dit wil zeggen dat in wijkkasten glasvezel is aangebracht, maar de kabels van de wijkkast naar uw huis zijn nog altijd kabel en geen glasvezel. Deze kabels zijn wel verbeterd van ADSL naar VDSL.

Dit staat los van het gemeentelijke glasvezelproject. Dierdonk is één van de wijken waar tussen eind 2018 en 2021 glasvezel komt. Een planning per wijk wordt nog niet gegeven; de kans is te groot dat daarvan wordt afgeweken en daarmee beloften worden gemaakt die we niet kunnen waarmaken. Dat willen we niet.

Per wijk wordt dit een aantal maanden voorafgaand aan de uitvoering gecommuniceerd, via een huis-aan-huis brief en via de (social) media. Ook volgt een informatiebijeenkomst. In september volgt de bekendmaking van de eerste wijk. Een paar maanden later de volgende, etcetera.

Kort gezegd: de werkzaamheden van KPN staan los van het gemeentelijke glasvezelproject. Wij komen nog in Dierdonk en communicatie daarover met u en uw wijkbewoners volgt dus nog.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Glasvezel

  1. Pierre Claessens schreef:

    Het KPN VDSL netwerk is gereed. Je ADSL aansluiting wordt gratis omgezet inclusief nieuwe Experia box. Informeer bij klantenservice KPN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.