Kroonringen aan lantaarnpalen

Kroonringen aan lantaarnpalen

In alle wijken van de stad komen kroonringen aan lantaarnpalen te hangen. Aan deze ringen kunnen bewoners de zakken met plastic afval hangen. Op die manier wordt voorkomen dat de zakken de straat op waaien. De ringen hangen op dit moment al in een aantal wijken. Het is de bedoeling dat in januari alle wijken van kroonringen zijn voorzien.

Kroonringen aan lantaarnpalen

De kroonringen hangen nog niet in alle straten. De gemeente wil graag van de bewoners zelf horen of zij een kroonring in hun straat willen hebben. Wilt u een kroonring in uw straat? Dien dan een verzoek in bij de afdeling Beheer Openbare Ruimte via e-mail. Vermeld bij de aanvraag uw naam, adres en telefoonnummer en de locatie van de lichtmast. Dit laatste kan door het lichtmastnummer te vermelden of door aan te geven bij welk huisnummer de lantaarnpaal staat.

Alleen individuele aanvragen worden in behandeling genomen. U kunt geen kroonringen aanvragen voor een hele straat of buurt. Sommige mensen willen namelijk liever geen kroonring voor hun huis.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

4 reacties op Kroonringen aan lantaarnpalen

 1. Wilma de Vries schreef:

  Hallo, vanaf eind vorig jaar ben ik al bezig met een kroonring aanvragen voor mijn buren. Dat zijn mensen van 80 jaar en ouder. Bij de ene buur, Sprengenbergweide nr. 47 is dat gelukt. De andere buur , Sprengenbergweide nr. 43, heeft er nog steeds geen. Heb al diverse mailtjes gestuurd. Graag zou ik van U willen weten of en wanneer die kroonring geplaatst gaat worden.
  De data wanneer ik met de gemeente Helmond contact heb gehad zijn: 23 November 2020, 4 Januari 2021 en op 9 Maart 2021 heb ik telefonisch contact gehad met de mededeling dat het goedgekeurd was en dat de kroonring binnen 2 maanden geplaatst zou worden. Vier maanden later hangt er nog steeds geen kroonring. Graag op korte termijn een reactie van U.
  Met vriendelijke groet,
  Wilma de Vries
  Sprengenbergweide 45
  5709SM Helmond

 2. Yvonne schreef:

  Hallo

  Ik probeer al een tijdje te mailen maar blijkbaar komen de mails niet aan.
  Graag zou ik meer kroonringen willen zien in deze staat omdat het nu al iedere dag kijken ik tegen de hele straat aan die al haar plastic maar blijkt ophangen ook al is het geen ophalen zodra wagen weg is binnen uuur hangt het weer voor mijn deur .
  Iedereen hangt het er bij omdat dit de enige ring is heel de straat

  Als er niet meer ringen bij komen die ik graag een verzoek tot verwijderen van deze ring.
  Ik wil namelijk niet tegen al het huisvuil en niet juist ophangen van de plastic blijven kijken.

  Ik weet dat het voor sommige moeilijk is om te bedenken wanneer komt het plastic maar hier hangt nu de paal al vol en we moeten nog een weeek.

  Graag zou ik hier willen dat er wat aan wordt gedaan.
  Anders ga ik zelf stappen ondernemen na gemeente voor zwerfvuil dit is immers al gedaan.
  Maar echt mensen kom op doe hier wat aan . Ik weet de huisnummers en weet ook wie het doen maar dit ziet er niet uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.