Kunst in Dierdonk 2014

Kunst in Dierdonk 2014

Beste Kunstliefhebber, Op 5 oktober 2014 is het weer tijd voor Kunst in Dierdonk. Kijk voor de deelnemende kunstenaars naar de pdf-file.

kunst in dierdonk 2014

Kunstenaars bij Kunst in Dierdonk 2014

Het werk van Anne Lier – Van Hest speelt zich vooral af of op grote doeken of op kleine. Het creëren, interpreteren en vormgeven waarbij het doek de uitdaging is. Het ontwerpproces gaat door totdat puur de essentie van de gedachtegang wordt weergegeven. De techniek is gemengd: er worden diverse lagen verf, oliepastel en andere materialen aangebracht op het doek. Het resultaat is vaak verrassend eenvoudig qua compositie en kleurstelling.

Floor Hamelynk manier van kijken, interpreteren en vormgeven is de basis voor zijn werk, waarbij de natuur, planten of mensen de inspiratie zijn. De ontwerpen zijn soms natuurgetrouw en soms het resultaat van een proces van vereenvoudigen totdat de essentie wordt weergegeven.

Roy Merkx is een jonge designer in opkomst, getuige het feit dat zijn eerste werk inmiddels in het Rijksmuseum staat. Roy laat zich inspireren door die dingen die hij ziet. Op dit moment heeft keramiek zijn ultieme aandacht.

Niek de Jongh, fotografie is voor mij het ultieme middel om alles, wat het leven de moeite waard maakt, In het juiste licht en sfeer vast te leggen, zodat deze foto’s op mindere momenten in het leven, de alledag weer kleur geven.

Petry Claassen is gefascineerd door de mens in al haar facetten. Zij maakt figuratieve beelden met diverse materialen zoals klei, gips, steen, brons en textiel. Door de ambachtelijke werkwijze die zij hanteert zijn al haar werken unica.

Arno Oberendorff is imiddels een begrip in Helmond en ver daarbuiten. Schilderen, beeldhouwen is zijn passie. Elementen uit het dagelijkse leven gecombineerd met een speelse knipoog vormen de belangrijkste bronnen voor zijn werken.

Rieky van Asten heeft de natuur als haar inspiratiebron. Op haar typische wijzen creëert zij creaties met behulp van hout, steen, textiel, bloemen en diverse andere materialen.

Fotodier is een Dierdonkse fotovereniging met allemaal mensen die de liefde en hobby hebben gevonden in de fotografie. Zowel de beginnende als de gevorderde fotograaf kan er een gezellig plekje vinden en zijn of haar ei kwijt. Fotodier exposeert tijdens KID foto’s van elk lid. Ieder lid heeft een thema gekozen en zal van dat thema zijn of haar drie beste foto’s exposeren.

Jose Luijten heeft aan huis een prachtige expositieruimte waarin ze haar eigen werken en werken van andere kunstenaars, een podium geeft. Het vastleggen van vormen, composities in foto’s en tekeningen, het verzamelen en genieten van kunst. Dit verrijkt het leven van Jose en deelt ze graag met anderen.

Sandra van de Griendt creëert objecten door te breien met waardeloze en afgedankte materialen en die vervolgens te combineren met andere materialen. Vergankelijke kunst noemt Sandra haar objecten. Ik kan haar objecten, hangen, leggen, wassen, knopen. Heerlijk. Telkens als ik haar werk verplaats kan ik een andere naam bedenken. Tijdens KiD exposeert Sandra bij Jose Luijten.

Hugo Brouwer (Nuenen) studeerde aan de kunstacademies München, Berlijn en Den Haag. Hij was een veelzijdig kunstenaar. Hij heeft monumentale kunstwerken voor kerkelijke en wereldlijke gebouwen vervaardigd. Een aantal van zijn kleinere teken- en schilderwerken zijn tentoongesteld in de expositieruimte van Jose Luijten.

Frits Wijn schildert met passie en zoveel mogelijk natuurgetrouw. Zijn werken spreken boekdelen.

Bert Valentijn is verwoed mineralenzoeker. Hij bezoekt jaarlijks verschillende groeves en vindplaatsen in binnen- en buitenland. Hij laat u zijn vondsten zien. Een mooie kennismaking met de wondere wereld van de mineralen. Ook zijn er mineralen te koop en kan er voor kinderen een leuke startverzameling worden aangeschaft.

Jos van der Donk heeft een fascinatie voor beweging. Gedreven door dans, T’ai Chi en Oosterse vechtsporten maakt hij bronzen beelden waarin de mens centraal staat. Meestal zijn dit vrouwenfiguren, omdat deze hem in hun bewegende vorm het meest inspireren. Van der Donk maakt werken in verschillende stijlen.

Anne Deelen houdt zich bezig met schilderkunst. Zij maakt vooral portretten en word hierbij geïnspireerd door het post- impressionisme van Van Gogh.

Hans Deelen is zeer creatief met zand. De meest prachtige vormen ontstaan uit zijn handen. Van replica’s van oude kastelen tot en met de meest complexe fantasiefiguren.

André’s werk kan zeker eigenzinnig worden genoemd. Hij werkt vanuit zijn eigen ideeën en creëert stenen figuren zoals geen ander. Hij maakt voornamelijk figuratieve beelden en tracht de sfeer van de houding te vangen in de steen.

Sheila Haasnoot heeft iets met kleuren. Al vanaf de middelbare school is schilderen mijn passie en uitlaatklep. Kleuren inspireren haar tot popart achtige werken die je vrolijk stemmen. Sheila schildert met acrylverf en gemengde technieken op grote doeken.

Met staafjes glas en een 1.000 oC hete vlam vervaardigt Marion Jochem zelf sculpturen en kralen van glas. Het “lampwork” zoals verwerken van glas met een brander internationaal genoemd wordt is een prachtige combinatie van ambacht en kunst. De mogelijkheden met het hete glas zijn eindeloos en de prachtige kleuren blijven inspireren. Met de aan de brander vervaardigde kunstwerkjes worden unieke en persoonlijke sieraden samengesteld.

Wim van Midden ziet in de ruwe steen het te creëren kunstwerk. Tergend langzaam ontplooit hij de meest fantastische sculpturen: van mens tot (fantasie) dier…

Ilse Hansen vergelijkt haar walltables met een schilderij. Het schilderdoek wordt in haar geval een tafelblad en i.p.v. de beeltenis maakt Ilse gebruik van losse en vaak samenhangende elementen versterkt door subtiel aangebracht kleinood. Weldoordacht en nauwkeurig combineert zij de grafische vormen en kleuren van tafelblad en objecten in driedimensionale werken. Door deze op de door haar speciale manier te combineren en te rangschikken ontstaan verrassende walltables. Voor Ilse is elk onderwerp visualiseerbaar.

Jose Luijten, tekenen en schilderen, hoe en wat ? Steeds meer vragen rondom kunst passeren de revue. Boeiend is de ontdekking dat ik met tekenen en schilderen mijn eigen kwaliteiten en beperkingen ontdek. Hier wat mee doen dat is de uitdaging. Hoe en waar zet je de juiste lijn of penseelstreek om o.a. ruimten te creëren in een platvlak?

In de werken van Igor Verpoorten zijn het bewustzijn, het onderbewustzijn, de droomtoestand en de dood terugkerende thema’s die, in zichzelf gekeerd, hun plek zoeken en zich nestelen in de openbaarheid. De figuren die opdoemen in zijn werk zijn vaak geïsoleerd en zitten in hun eigen werkelijkheid. Ze balanceren tussen verschillende bewustzijnstoestanden. De kleuren zijn gedempt, de techniek klassiek.

Caroline Verhees lachen, lezen, eten & drinken, ontwikkeling, de natuur, mensen ontmoeten, de kleur wit, cadeautjes openmaken, verrassingen, humor, verwondering, dromen, slapen, herfstgeur, zon, de sterrenhemel, spontaniteit, mijn gevoel volgen, de zee, mijn teckel, thee drinken, schilderen, beeldhouwen, uit mijn hoofd, in mijn handen!

 

Dit bericht is geplaatst in Wijkraad met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.