Persbericht; Eigenaar pand en gemeente Helmond zijn in gesprek over nieuwe invulling winkellocatie Dierdonk

Het blijkt dat de Albert Heijn in Dierdonk als total loss moet worden beschouwd en een complete wederopbouw economisch niet haalbaar is. De pandeigenaar en de gemeente Helmond zoeken naar alternatieven. De gemeente Helmond zet daarbij in op een terugkeer van een winkelfunctie en het toevoegen van betaalbare huurwoningen. 

Gevolgen voor de medewerkers en de wijk
AH-Dierdonk was in november 2022 volledig vernieuwd tot een eigentijdse winkel met daarin alle elementen die van een service-supermarkt verwacht mogen worden. De brand heeft zowel de totale inboedel van Albert Heijn Dierdonk totaal verwoest als ook het pand, eigendom van Van Doormalen Vastgoed B.V. Recent onderzoek van de schade door verzekeringsexperts heeft uitgewezen dat zowel de inboedel als het pand total loss zijn. 

De afgelopen maanden na de brand heeft de directie van Van Doormalen Dierdonk B.V. alles afgewogen en het voorgenomen besluit moeten nemen om de exploitatie van de AH-winkel op Dierdonkpark 10 te staken en alle activiteiten binnen Van Doormalen Dierdonk B.V. te beëindigen. De noodzakelijke investeringen zijn, in combinatie met de sterke concurrentie in deze branche, te omvangrijk om een rendabele exploitatie van een AH-winkel in de toekomst in Dierdonkpark te realiseren, aldus Van de Luijtgaarden. 

Van de Luijtgaarden geeft aan het voorgenomen besluit zeer te betreuren, met name voor alle medewerkers van AH-Dierdonk en de inwoners van Dierdonk: ‘Vanavond zijn alle medewerkers op de hoogte gebracht over het voorgenomen besluit, onze aandacht gaat nu vooral naar hen uit. Wij begrijpen dat dit voorgenomen besluit vele vragen zal oproepen over de toekomst van deze locatie. Hierover zijn we in gesprek met de gemeente Helmond’. 

 Gemeente wil winkelfunctie behouden 

De gemeente wil graag meedenken over een alternatieve invulling van de locatie. Daarbij is de inzet van de gemeente onder meer een terugkeer van een winkelfunctie en het toevoegen van betaalbare huurwoningen. Dat is in lijn met wat de gemeente heeft afgesproken in het Detailhandelsbeleid, de Omgevingsvisie en de concept-Woonvisie. ‘Een winkel voor dagelijkse boodschappen binnen 10 minuten fietsafstand behoort volgens ons tot de basisvoorzieningen’, zegt wethouder Martijn de Kort daarover. ‘Daarnaast voegen we graag betaalbare woningen toe om het aanbod in Dierdonk gevarieerder te maken. Dit is een kans om hierin een stap te zetten.’ Noot voor de redactie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persdesk van gemeente Helmond, tel. 0492-587750 of persvraag@helmond.nl 

De gemeente blijft ook de komende periode in gesprek met de pandeigenaar, op zoek naar kansrijke alternatieven. Bij die gesprekken worden ook de wensen van de wijkraad en de bewoners van de wijk betrokken. Op dit moment vinden er allerlei verkenningen plaats voor mogelijke oplossingen. 

Voor meer informatie zijn de volgende personen bereikbaar:

Van Doormalen Retail Groep B.V.
John van de Luijtgaarden
040-2213107
06—55876306 

Einde persbericht

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.