Regentonnenactie

Het klimaat verandert. De temperatuur stijgt, het gaat vaker harder regenen met overstromingen en ander overlast tot gevolg. Deze klimaatverandering vraagt om een andere aanpak van regenwater.

Een regenton is een slimme aanpassing waarmee je eenvoudig schoon regenwater opvangt om dit, bijvoorbeeld voor je tuin, te gebruiken. Zo kun jij lekker genieten van je tuin, help je jouw omgeving regenwaterbestendig te maken én bespaar je kostbaar drinkwater. Door je regenpijp af te koppelen help je mee om wateroverlast door overbelasting van het riool te voorkomen en om droogteschade te beperken. 

De gemeente gaat samen met het waterschap Aa en Maas twee keer per jaar een regentonnenmaand organiseren. Als inwoner van Helmond krijg je in die maanden € 30,- korting op de aankoop van een regenton. Deze actie loopt van 1 maart t/m 30 april. 

Met een regenton vang je schoon regenwater op. Dat kun je hergebruiken voor bijvoorbeeld: 

  • Ramen lappen 
  • Tuinplanten water geven 
  • Binnen planten water geven 
  • Water voor je huisdieren 
  • Auto wassen 

Voor meer informatie over wat je kunt doen met een regenton, de voordelen van je regenpijp afkoppelen en je tuin vergroenen, kijk op www.allelichtenopgroen.nl of op www.aaenmaas.nl.

Download hier de flyer met kortingsbon. 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.