stadsgesprek

stadsgesprekDe eerste maanden van 2015 stonden in het teken van het Stadsgesprek over de bezuinigingen. Alle inwoners van Helmond zijn uitgenodigd om mee te praten over de bezuinigingen op de thema’s cultuur, wijkaccommodaties en openbare ruimte. Fysiek via het Stadsgesprek op 28 januari in Westwijzer, waar u ook bij aanwezig was, of digitaal via De Weblog van Helmond.

Als college hebben wij dit traject als zeer positief ervaren: een prettige manier van samenwerken met onze inwoners. Zowel bij het gesprek in Westwijzer als via de Weblog hebben we veel positieve, en natuurlijk ook wel minder positieve reacties van u ontvangen. Het resultaat mag er zijn: we hebben nieuwe ideeën voor de uitvoering van de bezuinigingen op de thema’s gekregen, we hebben gehoord wat u per thema belangrijk vindt en naar welke scenario’s uw voorkeur uitgaat. Natuurlijk geeft dat geen volledig beeld van de mening van álle Helmonders; daarvan zijn wij ons zeker bewust. Maar het geeft wel degelijk richting en nieuwe inzichten.

Heel graag presenteren wij u dan ook de opbrengst van het Stadsgesprek. In de bijlage vindt u het verslag met daarin een samenvatting van het Stadsgesprek op 28 januari in Westwijzer, en ook van de reacties die op De Weblog van Helmond zijn binnengekomen. De ideeën zijn zoveel mogelijk geordend binnen één van de thema’s wijkaccommodaties, cultuur of beheer openbare ruimte.

Namens het college van B en W wil ik u nogmaals heel hartelijk bedanken voor uw bijdrage aan dit Stadsgesprek.

Met vriendelijke groet,

Paul Smeulders
wethouder Financiën, Duurzaamheid en Grondzaken

Bekijk hier het verslag van het Stadsgesprek

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.