Terugblik: Dierdonk viert 25 jarig wijkjubileum

Op de zonnige zondag 9 september heeft de wijk Dierdonk haar 25-jarig bestaan met luister gevierd. Met geslaagde sport- en spelactiviteiten bij de traditionele Dierdonkdagen, een goed bezocht wijkevenement Tussen Kunst & Quizien en de feestelijke onthulling van het wijkcadeau door bij de wijk betrokken (oud)-wethouders.

Op initiatief van wijkvereniging Dierdonk, en breed ondersteund door partners van binnen en buiten de wijk, is op een mooie wijze het jubileum gevierd. Waar een niet alledaagse wijk goed in kan zijn! Onder gezoem van een drone werd door wethouder Gaby van den Waardenburg, geassisteerd door oud-wethouders Sjef Jonkers, Jan van der Zanden en Frans Stienen het beeld “Meisje met vogel” van de kunstenares Petry Claassen onthuld. Het Akkoordje luisterde de onthulling op met enkele feestelijke liederen.

Van 12 tot 17 uur is het wijkevenement Tussen Kunst & Quizien goed bezocht. In een dertigtal kramen toonden veelal kunstige wijkbewoners hun hobby. Er was een grote verscheidenheid, van  zelfgemaakte hoeden, beeldhouwers, fotografen, scouting, schilderijen, mineralen, vuistbijlen tot “Haw ut Helmonds”. Daarnaast trok ook het foodgedeelte veel mensen. Er werd genoten van de ijsrollen, pizza’s en gefrituurde sprinkhanen.

En voor wie er dan nog niet genoeg van had, die liep over de prachtig door de leerlingen van Basisschool Dierdonk versierde Veengeul brug naar de tent van de Dierdonkdagen om te genieten van een lekker drankje en de zeskamp. Kortom: Dierdonk gewoon en toch speciaal!

Onthulling van het kunstwerk (vlnr. Jan vd Zanden, Gaby vd Waardenburg, Petry Claassen, Sjef Jonkers, Frans Stienen; foto gemaakt door dhr. H. Choufoer).

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.