Zorg Samen Wijk Dierdonk Telefooncirkel

Zorg Samen Wijk Dierdonk Telefooncirkel

Zorg Samen Wijk Dierdonk TelefooncirkelUit de enquête die eind vorig jaar onder de naam Zorg Samen Wijk Dierdonk is gehouden, bleek dat er een behoorlijk aantal oudere één persoons huishoudens zijn. Enkelen ervan gaven aan een telefooncirkel als belangrijk hulpmiddel te beschouwen. Dat is ook logisch. Denk u eens in dat er in huis iets gebeurt waardoor u bijvoorbeeld valt of doodziek in bed ligt en niet meer bij de telefoon of voordeur kunt komen.

Als dan ook nog uw kinderen ver weg wonen en u niet elke dag bezoek krijgt is het heel goed denkbaar dat u dagen hulpeloos ligt te wachten op wat er gebeuren gaat. Wie bekruipt niet een gevoel van afschuw als u in de krant leest dat iemand na weken of zelfs maanden in huis dood aangetroffen wordt. Zoiets wens je niemand toe! En toch gebeurt het regelmatig.

Er zijn twee methoden om zo’n situatie te voorkomen. U kunt zich aansluiten bij een alarmdienst waarbij u een klein drukknopje krijgt dat u steeds bij u houdt en waarop u drukt als u hulp nodig hebt. Een andere methode is om u aan te sluiten bij een telefooncirkel. U wordt dan elke dag op een vast moment gebeld en u belt zelf de volgende deelnemer aan de telefooncirkel. Als die niet te bereiken is, waarschuwt u het coördinatiepunt. Beide methodes hebben hun eigen voor- en nadeel.

Via een alarmcentrale kunt u eventuele hulp zelf op elk moment inroepen, tenminste als u het drukknopje binnen bereik houdt. Helaas vinden veel mensen dat hinderlijke en denken dat het ook werkt als ze het knopje op het nachtkastje leggen.

Bij de telefooncirkel wordt u gebeld en ontstaat er een alarmsituatie als u niet opneemt. Het nadeel is dat er maar één controlepunt per dag is. Een voordeel is dat u elke dag een contactmoment hebt. Dat kan een belangrijk hulpmiddel zijn als u wat eenzamer bent.

De telefooncirkel is een initiatief van de werkgroep Zorg Samen Wijk Dierdonk, in samenwerking met de Wijkraad Dierdonk.

De coördinatie van de Zorg Samen Wijk Dierdonk Telefooncirkel ligt in handen van Mevrouw Martha Giesbers, telefoon 513 338. Belangstellenden kunnen bij haar nadere informatie krijgen.

Dit bericht is geplaatst in Wijkraad, Zorgsamenwijk met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.