Vanaf dinsdag 16 augustus gaat de gemeente Helmond de verlichtingsarmaturen bij u in de wijk vervangen door nieuwe, energiezuinige led-armaturen. Cosmetisch zult u hier weinig van merken. De nieuwe armaturen lijken erg veel op de huidige exemplaren. Om nog efficienter en energiezuiniger te zijn worden de lantaarnpalen voorzien van sensoren. Deze zullen beweging detecteren en op die momenten voor extra licht op straat zorgen. Wanneer er niemand op straat is zal de verlichting dan ook dimmen. Zo zorgen we er voor dat we in de stille uurtjes zo weinig mogelijk energie verbruiken en bij activiteit op straat zorgen voor voldoende licht!

De straten waarin de verlichting wordt vervangen bevinden zich grofweg tussen de Dierdonklaan en de Coendersberglaan waar vorig jaar een start is gemaakt met het uitwisselen van armaturen. Hieronder een kaartje:

 

Op 16 augustus wordt in eerste instantie het gedeelte ten noorden van de Kromme Geer, richting winkelcentrum uitgevoerd. Het restant van het project wordt zoals het er nu naar uit ziet vanaf eind september uitgevoerd. Dit zal tzt met u worden gecommuniceerd.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.