Auto-inbraak

De laatste tijd worden er in Dierdonk  opvallend meer goederen uit auto’s weggenomen. In dit geval ging het om inbraken met behulp van een valse sleutel en werden er geen braaksporen aangetroffen. Volgens wijkagenten Dafna Brouwers en Monique Aelmans is het verstandig om in ieder geval de nodige maatregelen te nemen. “Vanzelfsprekend is de politie bezig met de zaak, maar we vragen u  goed op te letten, zodat we samen zo snel mogelijk een eind maken aan deze toename.”

Wat doet de politie?
Dit soort auto inbraken is voor de politie een moeilijk aan te pakken delict, weten de wijkagenten. ”Het openbreken en stelen is een kwestie van minuten, terwijl de inbraak of diefstal vaak een paar uur later wordt ontdekt. Op autodieven rechercheren of ‘posten’, om ze op heterdaad te kunnen betrappen is een kostbare en tijdrovende zaak, waar je ook nogal wat geluk mee moet hebben. Bovendien zijn het vaak groepen die landelijk opereren en kortstondig in het gebied zijn. 

 

Hoe gaan inbrekers te werk bij dit soort diefstallen?

Bij dit soort diefstallen gaat het om auto’s die zijn voorzien van de keyless entry. De auto gaat vanzelf op slot als je de sleutel bij je draagt. De inbraak vindt plaats door relay attack : men heeft een apparaat bij je auto en 1 bij de voordeur. Hierbij wordt het signaal van de auto naar de autosleutel onderschept en versterkt doorgestuurd. De dief kan de auto dan openen en eventueel starten.

Tips om dit soort autodiefstallen te verkleinen: 

Laat je auto beveiligen met het keurmerk CCV Voertuigbeveiliging

-Laat je autodealer de keyless-functie uitschakelen

-Leg de autosleutel ver van de voordeur (minimaal 6 meter)

-Parkeer de auto op een veilige plek ( Indien mogelijk binnen en anders op een goed zichtbare plek)

Voor meer informatie kijk op de site CCV Keurmerken en “laatjeautoniethacken”. .

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.