Bijeenkomst Bakelse Bossen

Bijeenkomst Bakelse Bossen 19-04-2016

De bijeenkomst was aangevraagd door werkgroep Rijpelberg. Zij kregen vragen van uit de wijk of er in het Bakels Bos iets georganiseerd kan worden i.v.m. het hondenbeleid.

Op dit moment wordt er in het Bakels Bos door de stadswacht gecontroleerd op loslopende honden. In het bos geldt aanlijnplicht voor honden en als een hond losloopt, kan het baasje een boete van € 90,- krijgen.

Op de bijeenkomst waren aanwezig afgevaardigden van de gemeente Helmond, belangengroep Rijpelberg, wijkraad Dierdonk, hondenwerkgroep Dierdonk en bewoners van Rijpelberg, Helmond Oost en Dierdonk.

De gemeente Helmond wil samen met de WOB bekijken of de aanlijnplicht voor de honden in het Bakelse Bos blijft of dat er gebieden komen in het bos waar honden mogen loslopen. Er wordt ook bekeken of er in drukkere perioden (zondag ochtend als er veel mountainbikers zijn) de honden moeten worden aangelijnd en in rustige perioden de honden los mogen lopen.

Er wordt ook bekeken of de ATB-route evt. verlegd kan worden om conflicten met wandelaars te voorkomen. En er wordt bekeken  of er een mogelijkheid is om honden in de Berkendonkse plas te laten zwemmen bijvoorbeeld buiten het seizoen of een eigen plek voor de honden..

Binnenkort komt er een vervolgbijeenkomst met hopelijk de afgevaardigden van de WOB en de stadswacht erbij en we gaan dan bekijken of er een betere situatie voor wandelaars, mountainbikers en hondenbezitters kan worden gecreëerd. Hierover zullen wij u weer berichten.

Bijeenkomst Bakelse Bossen

Hondenwerkgroep “Hart voor honden Dierdonk”

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.