Uitnodiging mini symposium braakliggende grond Helmond

Stadslab Helmond

Uitnodiging mini symposium braakliggende grond Helmond

Op allerlei plaatsen in Helmond liggen stukken grond die (nog) niet in gebruik zijn genomen. De grond ligt soms al jaren braak en er is in veel gevallen nog geen zicht op invulling. Sommige van die braakliggende gronden zijn eigendom van de gemeente Helmond. De gemeente wil bewoners, verenigingen en maatschappelijke instellingen graag de mogelijkheid geven om tijdelijk gebruik te maken van deze terreinen. U kunt hierbij denken aan het aanleggen en onderhouden van een gezamenlijke moestuin, een trapveldje een natuurspeelterrein, een bloemenveld of een kleinschalig festival zoals bijvoorbeeld een kinderhutten-bouwweek. Of misschien heeft u zelf nog een veel beter idee! Welke terreinen de gemeente beschikbaar heeft kunt u na de starthandeling zien op de website www.allelichtenopgroen.nl. De gemeente vindt het belangrijk om inwoners bij hun wijk of buurt te betrekken. Het gezamenlijk in gebruik nemen van een braakliggend terrein kan hier een mooie bijdrage aan leveren. In Helmond is sinds kort een Stadslab actief om inwoners te helpen bij het realiseren van goede ideeën voor de stad. Heeft u een goed idee voor een braakliggend stuk grond, dan kan het Stadslab u mogelijk helpen bij de realisatie.

Starthandeling: mini-symposium donderdag 31 maart 15.00 – 18.00 uur, Openbare Bibliotheek Helmond.

Op donderdag 31 maart van 15 tot 18 uur organiseren de gemeente en het Stadslab een mini-symposium over de mogelijkheid van het tijdelijk in gebruik nemen van gemeentegrond. Op het mini-symposium presenteren wethouders Smeulders en Van der Zanden de website. De heer Tielemans van Buurttuin Brandevoort vertelt over zijn ervaring met een buurttuin in de wijk Brandevoort. Onder leiding van de Stadslaboranten nemen de deelnemers drie braakliggende locaties onder de loep. Hiervoor worden in groepen ideeën bedacht die een meerwaarde voor de stad kunnen hebben.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar j.van.dijk@helmond.nl, graag voor dinsdag 29 maart. Er is ruimte voor circa 50 personen.

De gemeente Helmond en het Stadslab Helmond nodigen u uit om deel te nemen aan het mini-symposium. Graag tot 31 maart!

 

Uitnodiging mini symposium braakliggende grond Helmond

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.