Hondenlosloopgebied hondenspeelweide bakelse bos

Hondenlosloopgebied hondenspeelweide Bakelse bos

Brabant Water en Belangengroep Rijpelberg hebben een tijdelijke locatie van 8 hectare ( Bakels bos is 130 hectare)  uitgezocht waar honden los mogen lopen. Ook komt er een hondenspeelweide van 1 hectare. Het is niet duidelijk of deze speelweide wordt omheind of niet. Zie afbeelding 1.

Het gaat om een proef van een half jaar tot eind 2016. Daarna zal een evaluatie plaatsvinden.

Bij het schrijven van dit artikel is het begin augustus en zijn de zones in het bos nog niet aangegeven. Wanneer dit wel gaat gebeuren is ook niet duidelijk.

De stadswacht zal doorgaan met handhaving buiten de zone van het hondenlosloopgebied en de speelweide.

Hondenloslaatgebied Bakelse bossen

Hondenwerkgroep  “Hart voor honden Dierdonk”
Veronica Tuip
Nicole Verstappen-van den Hurk

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

2 reacties op Hondenlosloopgebied hondenspeelweide bakelse bos

  1. Rob schreef:

    Proef mislukt na 3 honden aanvallen in 2016

  2. assy printer schreef:

    Nu ben vanmorgen aangesproken door de stadswacht vertelde hun dat ik al 15 jaar hier loop en dat voor de moutainbikers er kwamen er getollereerd werd door brabant water dat de honden “los” liepen. Ik heb mijn hond goed onder controle ik weet dat er ook eigenaars zijn die dit niet hebben. Hun hond onder controle. Ik vind als eigenaar van een hond “ik heb voor dit dier gekozen en vind ik ook dat mijn dier mits een ander daar geen hinder van heeft hij gewoon los kan. Op straat heb ik hem aangelijnd. Ik kreeg een waarschuwing, dus mede eigenaars van een hond Let OP de Stadswacht loopt weer controle. zins de moutainbikers het bos hebben overgenomen, en denken het recht in hun zijde te hebben , hebben wij als goede honde eigenaars niet de eigenaars die hun hond niet onder controle hebben, Maar even hoeven te klagen en de stadswacht wordt meteen weer opgepiept, ik denk als er maar weer een bosbrand uitbreekt zoals enkele jaren gelden ook het geval was en ik daarvoor netjes de brandweer erover had opgebeld, ( dit was voor er mountainbikers in de bossen kwamen” ze daar blij om moeten zijn. voor de mountainbikers hadden we nooit problemen. en sinds hun er zijn wel dus gemeente Helmond bekijk dit ook eens van onze kant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.