Nieuwsbrief N279 Veghel-Asten

De N279 verbindt woon- en werklocaties tussen Veghel en Asten en is een belangrijke verkeersader in het oosten van Brabant. De provincie, de gemeenten Meierijstad, Laarbeek, Gemert-Bakel, Helmond, Deurne en Asten, waterschap Aa en Maas en Rijkswaterstaat werken samen aan een plan om de bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid op en rondom de N279 tussen Veghel en Asten te verbeteren.

In deze nieuwsbrief praten we u bij over de voortgang.

Terugblik informatiebijeenkomsten

Op 23 mei 2024 is de provincie Noord-Brabant officieel gestart met een verkenning om de situatie op en rond de provinciale weg N279 tussen Veghel en Asten te verbeteren. Tot en met 7 juli aanstaande kan ieder die dat wil ideeën en aandachtspunten aandragen aan het projectteam.

Inmiddels zijn ook twee informatiebijeenkomsten gehouden. Daar werd uitgelegd wat het project inhoudt, hoe het aangepakt wordt en hoe iedereen kan meedenken. Naast deze toelichting was er een informatiemarkt waar bezoekers in gesprek konden gaan met medewerkers van de provincie Noord-Brabant en het adviesbureau Witteveen+Bos. Er was gelegenheid om suggesties, ideeën en aandachtspunten te delen en te bespreken met het projectteam.

Bezoekers kwamen vooral om geïnformeerd te worden over het proces en de duur ervan. Ze waren benieuwd waarom het zoeken naar een oplossing opnieuw begint en waarom het zo lang duurt. Ondanks de wens om snelheid te maken was er ook begrip voor de noodzaak van zorgvuldigheid. De aanwezigen waardeerden de mogelijkheid om persoonlijk in gesprek te gaan met de provincie.

Van de bijeenkomsten is een impressieverslag gemaakt. Dat geeft een indruk van de aandachtspunten en oplossingen die genoemd zijn.

Lees het verslag

Denk mee

Waar moet de provincie rekening mee houden in de verkenning naar oplossingsrichtingen? Tot 7 juli 2024 kunt u nog uw suggesties, aandachtspunten, specifieke gebiedsinformatie en ideeën aandragen. Laat uw reactie achter op de kaart op het meedenkplatform.

Alle inbreng wordt door de provincie beoordeeld in relatie tot de opgave en uitgangspunten, om te bepalen of deze wordt meegenomen in het proces. Na de reactietermijn zal de provincie via deze nieuwsbrief en www.brabant.nl/N279 aangeven welke inbreng vanuit de omgeving is aangedragen en hoe zij hiermee verder gaat in het vervolgproces.

Naar de kaart

Informatiebijeenkomsten verbeteren gevaarlijke oversteken bij de Oostappensedijk en Vlierdense Bosdijk

Vooruitlopend op het grote N279-project, bekijkt de provincie op welke locaties eerder alvast de verkeersveiligheid kan worden verbeterd. Het gaat om maatregelen die de verkeersveiligheid direct verbeteren en waarvan de uitvoering mogelijk is zonder dat dit later nog te maken keuzes voor het grote N279-project in de weg zit. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van gevaarlijke oversteken en onveilige uitritten.

Tijdens twee bijeenkomsten gaan we graag met u in gesprek over de oversteken van de N279 bij de Oostappensedijk en Rijntjesdijk/Vlierdense Bosdijk.

Aanmelden voor deze bijeenkomsten is niet nodig. U kunt gedurende onderstaand tijdstip vrij binnenlopen.

  • Inloopavond voor oversteek Oostappensedijk
    Donderdag 27 juni van 16:00 tot 20:00 uur in gemeenschapshuis De Kluis, Kluisstraat 18 in Ommel.
  • Inloopavond voor oversteek Rijntjesdijk/Vlierdensebosdijk
    Dinsdag 2 juli van 16:00 tot 20:00 uur op het steunpunt van de weginspecteurs provincie Noord-Brabant, Helmondsingel 143 in Helmond.

Lees meer

Stand van zaken ‘anders reizen’

Om de N279 klaar te maken voor de toekomst, wordt niet alleen gekeken naar een reconstructie van de weg, maar ook naar andere vormen van mobiliteit als alternatief voor de auto. Op dit moment onderzoekt de provincie welke maatregelen op en rondom de N279 uitgevoerd kunnen worden om het reizen op een andere manier aantrekkelijker te maken en te stimuleren. Denk hierbij aan maatregelen om meer gebruik te kunnen maken van de fiets, het openbaar vervoer, carpoolen en/of thuiswerken.

Hierover is de provincie in gesprek met de gemeenten, ondernemersverenigingen en fietsersbonden in de gemeenten langs de N279. De eerste analyses zijn uitgevoerd en alle partijen hebben input kunnen leveren. Begin augustus wordt het onderzoek afgerond en moet duidelijk zijn welke maatregelen passend zijn en meegenomen worden in het project N279 Veghel – Asten en/of in de plannen van de regio.

 

Dit bericht is geplaatst in N279. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.