Opening vernieuwde Bakelse Aa

Opening vernieuwde Bakelse Aa zaterdag 11 juli 2015 Opening vernieuwde Bakelse Aa zaterdag 11 juli 2015 Opening vernieuwde Bakelse Aa zaterdag 11 juli 2015 Opening vernieuwde Bakelse Aa zaterdag 11 juli 2015 Opening vernieuwde Bakelse Aa zaterdag 11 juli 2015

Opening vernieuwde Bakelse Aa op zaterdag 11 juli 2015

Opening vernieuwde bakelse AaVandaag, zaterdag 11 juli vond de feestelijke opening van de vernieuwde Bakelse Aa plaats.
Onder grote belangstelling van genodigden en gasten heeft Waterschap Aa en Maas samen met de samenwerkende partners waaronder de provincie, Gemeente Gemert Bakel, Gemeente Deurne, Gemeente Helmond en Wijkraad Dierdonk een feestelijke opening van de vernieuwde Bakelse Aa georganiseerd. Dit tevens tezamen met de sponsoren, Rabobank Helmond, Dieronk Ondernemers Sociëteit en de wijkvereniging Dierdonk.

Opening vernieuwde bakelse AaMet de herinrichting van het beekdal van de Bakelse Aa heeft de beek meer ruimte gekregen en is de natuur versterkt met onder meer aandacht voor recreatie en cultuurhistorie. Het natuurgebied is ingericht als waterbergingsgebied om wateroverlast in Helmond en benedenstroomse gebieden te voorkomen.

Opening vernieuwde Bakelse AaWater langer vasthouden
Doel van de grootse herinrichting is het langer vasthouden van water. Zo kan wateroverlast worden voorkomen en is er in droge tijden genoeg water beschikbaar. Door de aanleg van ecologische verbindingszones en vispassages kunnen dieren en planten andere natuurgebieden bereiken en is er een fraai gebied voor natuurliefhebbers ontstaan.

Opening vernieuwde bakelse AaOoievaarsnesten
Speciaal was ook de opening van de twee nieuwe ooievaarsnesten in de bakelse Aa. Initiatiefnemer Frans de Wit vertelde hoe hij op dit idee is gekomen. Na uitwerking door Frans heeft hij contact gezocht met de wijkraad. Deze vond het een zeer goed idee en heeft samen met partners zoals Gemeente Helmond en het IVN een uitgewerkt plan ingediend. De Gemeente Helmond heeft zorg gedragen voor een snelle afhandeling van de benodigde vergunningen. Opening vernieuwde bakelse Aa

Jan van Gulik, voorzitter van de wijkraad Dierdonk gaf zeker een blijk van waardering en dank hoe de samenwerkende partners, sponsoren en wijkraad samengewerkt hebben bij de realisering van het project Bakelse Aa en de ooievaarsnesten.

Samenwerkende partners
De afgelopen jaren is hard gewerkt aan de herinrichting van het beekdal van de Bakelse Aa. Waterschap Aa en Maas heeft het project samen met lokale partijen, de Provincie Noord-Brabant en de gemeenten Helmond, Gemert-Bakel en Deurne gerealiseerd.

Opening vernieuwde bakelse Aa

Programma

De opening vond plaats van 10.00 uur – 12.30 uur en starte vanaf de Zilverschoonbeek in Helmond. 
10.00 uur              ontvangst en welkom
10.30 uur              officiële opening + start van de wandeling
12.30 uur              einde programma

Opening vernieuwde bakelse AaActiviteiten
Tijdens de ‘opening’  van de bakelse Aa werden er zaadbommen gegooid door de jeugd. Deze bommen zitten vol met zaad van de planten die in de Bakelse Aa goed gedijen. Daarnaast zijn er onder leiding van het IVN diverse wandelingen georganiseerd om e.e.a. te vertellen over de flora en fauna in de vernieuwde Bakelse Aa. Tijdens de Opening vernieuwde bakelse Aawandeling zijn er verschillende activiteiten zoals het scheppen van beestjes die in de poel leven en het bezoeken van een ooievaarsnest en de hoogwaterstuw.

 

 

 

Nogmaals dank aan onderstaande sponsoren voor het mogelijk maken van deze fantastische dag en het plaatsen van de ooievaarsnesten!! Hier vind u het fotoalbum van deze zeer geslaagde dag!!

Opening vernieuwde Bakelse Aa zaterdag 11 juli 2015 Opening vernieuwde Bakelse Aa zaterdag 11 juli 2015 Opening vernieuwde Bakelse Aa zaterdag 11 juli 2015

Dit bericht is geplaatst in Bakelsebeemden met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.