Project leefsamen

Goedemiddag,

Graag willen we je informeren over een project in Helmond voor kwetsbare mensen die extra ondersteuning nodig hebben. Het is een initiatief van Gemeente Helmond, Glasvezel Helmond, Savant Zorg, ROC Ter Aa en de LEV groep in samenwerking met Akkedeer / Leefsamen.

Ondanks dat we er alles aan doen om met inwoners in contact te blijven, merken we dat dit best moeilijk is in deze tijd van afstand nemen. Ook zien we dat het voor kwetsbare inwoners een drempel is om iemand te benaderen voor een praatje, laat staan om een hulpvraag te stellen.

Dit tijdelijke project is bedoeld om mensen, met zo min mogelijk drempels, in contact te laten komen met een toegankelijk en klantvriendelijk serviceteam dat hen verder helpt. Deelname is gratis.

Hoe werkt het?

 • Mensen die zich aanmelden ontvangen kosteloos een contactknop.
 • Deze knop staat tijdens kantooruren in verbinding met het serviceteam.
 • Mensen kunnen op de knop drukken als zij bijvoorbeeld hulp willen voor boodschappen doen, de tuin doen, overlast van buren, formulieren invullen, etc.
 • Wordt er op de knop gedrukt, dan wordt deze persoon binnen 1 uur terug gebeld om te kijken wat er nodig is.
 • Naast de knop ontvangen de deelnemers ook een melder die (na installatie) bij langdurige inactiviteit in de woning een melding stuurt. Het serviceteam zoekt dan contact.

Voor alle Helmonders

Zijn er in je achterban in Helmond mensen die deze tijdelijke dienst (tijdens de corona-crisis) kunnen gebruiken, dan kunnen je hen bijgaande folder sturen. We hebben ook gedrukte folders beschikbaar, die je kunt bestellen bij ondergetekende. Ook kun je verwijzen naar www.leefsamen.nl/directcontact. Hier kunnen mensen zich kosteloos aanmelden.

Let op
Dit is een tijdelijke actie voor alle Helmonders die een internetverbinding, met of zonder glasvezel, hebben (ondanks dat de kwaliteit zonder glasvezel wat minder is). Na afloop van de actie kan er blijvend van deze dienst gebruik worden gemaakt, maar alleen als de woning is aangesloten op glasvezel. Leefsamen staat dan niet meer in verbinding met het serviceteam maar met naasten, zoals de dienst eigenlijk bedoeld is https://leefsamen.nl/

Mensen met een minimum inkomen of mensen die de dienst nodig hebben om langer veilig thuis te kunnen blijven wonen, kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de gemeente. Dit communiceren we nog niet in de folder maar straks wel na afloop van de actie.

We hopen je hiermee van voldoende informatie te hebben voorzien. Heb je vragen, bel of mail gerust naar Bas van der Kolk, directeur Akkedeer / Leefsamen, telefoon: 06 – 50 50 72 93, e-mail: bas@akkedeer.com of naar ondergetekende.

Namens alle partners,
met vriendelijke groet,
Hester van Nisselrooij
06 – 26210173
Glasvezel Helmond

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Project leefsamen

 1. Carel van der Zanden schreef:

  Een goed initiatief. Ik vind het echter niet juist dat alleen gebruikers van de glasvezel er volledig gebruik van kunnen maken.
  Ik ben klant van Ziggo en daar heel tevreden over. Technisch is er geen reden om andere internetgebruikers uit te sluiten. En dat doen nu een aantal organisatie wél.
  Dit valt me erg tegen van de gemeente Helmond; ROC; Wijkraad en LEV.
  Zij laten zich wel erg voor het commerciële karretje van Glasvezel Helmond spannen.

  Met vriendelijke groet,
  Carel van der Zanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.