Uitnodiging participatie innovatieve geluidmaatregelen N279

Beste inwoner van Brouwhuis, Rijpelberg, Dierdonk, Helmond-Noord, Scheepstal, Muizenhol en de Wolfsputten,

Zoals u wellicht weet, is de provincie Noord-Brabant van plan om diverse aanpassingen aan de N279 tussen Veghel en Asten door te voeren. Ook rond Helmond worden er verschillende aanpassingen gedaan, waaronder een omleiding rond de wijk Dierdonk. Dit kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld het geluid.

We onderzoeken of we nog extra geluidsmaatregelen kunnen nemen

De provincie neemt alle vereiste maatregelen die nodig zijn om het geluid van de N279 terug te dringen. De gemeente Helmond vindt de kwaliteit van de leefomgeving van haar inwoners erg belangrijk en onderzoekt daarom  of er nog extra innovatieve geluidmaatregelen bovenop de provinciale maatregelen genomen kunnen worden. Op dit  moment zijn we deze aanvullende innovatieve geluidsmaatregelen aan het inventariseren.

Denkt u mee over innovatieve geluidsmaatregelen?

Graag hoort de gemeente  hoe u de huidige geluidssituatie ervaart, hoe u tegen de toekomstige geluidsituatie aankijkt en wat uw ideeën zijn om geluidhinder te verminderen.

Laat uw ideeën horen via ons online platform

Nu grootschalige bewonersavonden door  de Corona-maatregelen niet mogelijk zijn, vragen wij u mee te denken via ons online platform. Hierop kunt u al uw ervaringen, ideeën, vragen en gedachten met ons delen. Uw input wordt door de gemeente bekeken en van een reactie voorzien. Alle reacties nemen we mee in de verdere besluitvorming over de N279.

U vindt het online  platform vanaf maandag 22 juni via onderstaande link:

https://geluidmaatregelen-helmond.inbeeld.app/  

Reacties die vóór 15 juli binnenkomen worden meegenomen in de eerste fase van het onderzoek. Daarna blijft het platform gewoon open : u kunt hier de reacties van anderen en van de gemeente daarop lezen. Het is dan zeker niet te laat om nog nieuwe reacties plaatsen. Er komen namelijk nog opvolgende onderzoeksfasen. Alle reacties die na 15 juli worden geplaats, zullen dan alsnog worden meegenomen voor het vervolg van het onderzoek. Wij zien uw bijdrage met grote belangstelling tegemoet.

Alvast bedankt voor uw bijdrage
Gemeente Helmond
Projectteam innovatieve geluidmaatregelen N279

Dit bericht is geplaatst in N279. Bookmark de permalink.

3 reacties op Uitnodiging participatie innovatieve geluidmaatregelen N279

  1. Sylvia Cannemeijer schreef:

    Ik wil graag input geven. Ik heb de plannen rondom de N 279 zoveel mogelijk gevolgd, maar heb op dit moment onvoldoende scherp wat nu wanneer feitelijk gaat gebeuren. Kunt u dat aangeven of kunt me aangeven waar ik dat kan vinden. Dat zou me erg helpen.

  2. Frank schreef:

    Geluid is 1….fijnstof, CO, stikstof en aanverwante is echter veel belangrijker en daar wordt absoluut NIET naar gekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.