Reactie provincie Noord-Brabant op uitspraak Raad van State Provinciaal Inpassingsplan N279 Veghel-Asten

Het Provinciaal Inpassingsplan N279 Veghel – Asten lag ter behandeling bij de Raad van State in verband met beroepsschriften die zijn ingediend. Vanochtend heeft de Raad van State uitspraak gedaan. De conclusie is dat het plan is vernietigd. Zie ook het persbericht van de Raad van State en de volledige uitspraak.

De provincie Noord-Brabant heeft kennisgenomen van de uitspraak van de Raad van State over het Provinciaal Inpassingsplan N279 Veghel – Asten. De vernietiging van het inpassingsplan heeft grote impact op de planning, uitvoering en financiën van het project.

Gedeputeerde Christophe van der Maat: “De uitspraak is een forse tegenvaller. Duidelijk is dat dit niet alleen grote gevolgen heeft voor het N279-project, maar ook impact heeft op verbonden regionale projecten en de omwonenden van deze provinciale weg die al jaren in onzekerheid leven. Het is zaak dat de uitspraak snel grondig wordt geanalyseerd, mogelijke oplossingsrichtingen worden besproken en de verder te volgen koers wordt bepaald.”

Morgen is een digitale bijeenkomst van de provincie met de wethouders van de bij het N279-project betrokken gemeenten.oord-Brabant kunt u onze privacyverklaring nalezen.

Met vriendelijke groeten,
provincie Noord-Brabant

Dit bericht is geplaatst in N279. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.