Schilderen van de bloemvelderbrug

Schilderen van de bloemvelderbrug tussen Noord en Dierdonk

Vanaf half juni laat de gemeente Helmond de Bloemvelderbrug, de fietsbrug tussen Helmond Noord en Dierdonk, schilderen. Dit schilderen maakt onderdeel uit van het periodieke onderhoud van bruggen in Helmond. Het werk wordt uitgevoerd door het Helmondse bedrijf Manders Totaal schilderwerken en neemt ongeveer 1,5 á 2 maanden in beslag, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Waarom schilderen
Alle stalen oppervlakten moeten periodiek geschilderd worden om roestvorming te voorkomen of weg te werken. Natuurlijk verbetert de uitstraling van de brug ook weer aanzienlijk na een schilderbeurt.

Uitvoering
De brug wordt in 3 fases geschilderd:

Schilderen van de bloemvelderbrug tussen Noord en Dierdonk
1. Aan de kant van Helmond-Noord wordt gewerkt met een hoogwerker en een gedeeltelijke afzetting om de fietsers en voetgangers op de brug zo min mogelijk te hinderen.
2. Boven de Zuid Willemsvaart wordt er gewerkt met een laagwerker op de brug om de beroepsscheepvaart zo min mogelijk te hinderen. Hiervoor is het noodzakelijk om de brug in zijn geheel af te sluiten. Om de verkeersoverlast voor fietsers en voetgangers zo veel mogelijk te beperken wordt dit grotendeels in de schoolvakantie uitgevoerd.
3. Boven de provinciale weg Wolfsputterbaan/ N279 zullen de schilderwerkzaamheden in het weekend plaatsvinden. Op de brug wordt een gedeeltelijke afzetting gerealiseerd om de fietsers en voetgangers op de brug zo min mogelijk te hinderen.

Overlast
De gemeente en de firma Manders Totaal schilderwerken doen er alles aan om de overlast voor u tot een minimum te beperken. Desondanks zult u af en toe hinder ondervinden van de werkzaamheden door tijdelijke wegafzettingen, wegversmallingen en geluid van machines.

Indien u hier vragen over heeft kunt u contact opnemen met dhr. M. Bodelier van de Gemeente Helmond, hij is telefonisch bereikbaar op 0492-58 75 42.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.