Visvergunning binnen alle Dierdonkse wateren

Lees dit goed a.u.b., onderstaand contract geldt voor de komende 6 jaar.

25 juni 2015 heeft de wijkraad een vergadering gepland staan.

Onderwerp op de agenda is de nieuwe visvergunning binnen alle Dierdonkse wateren, met ingang van januari 2016. Dit voor alle sportvissers en jeugdrecreatie

visvergunning binnen alle Dierdonkse waterenHet voorstel van de gemeente is, om alle ‘wateren’, bijvoorbeeld de hele veengeul vijver (tussen Zwanenbloemsingel en Ockenburgpark), het water langs Parkzicht en Albert Heijn tot aan de vijver bij Kinderopvang de Bereboot, inclusief alle ‘singels’ (Dierdonklaan, Parnassiassingel) te verhuren aan Sportvisserij Zuidwest Nederland en voor jeugdvissen open te stellen.

Voor de strook onder de hoogspanningsleidingen, waar nu nog wel gevist mag worden, wordt een verbod ingesteld door nieuwe wetgeving.

Dit voorstel heeft een aantal praktische voordelen:

 • door de hele vijver te verhuren, is het ook mogelijk om afspraken te maken met sportvisserij Zuidwest- Nederland over handhaving op uitwassen en illegale activiteiten. Zij zijn gespecialiseerd in handhaving op dit gebied, daar waar Stadswacht en politie deze specialisatie niet hebben en door hun veelheid aan taken vaak andere prioriteiten moeten stellen.
 • in verband met een gezonde visstand wil de gemeente Sportvisserij Zuidwest Nederland vragen een visplan op te stellen voor alle verhuurde wateren. Dit kan alleen bij wateren die als geheel zijn verhuurd i.v.m. functioneren als volledig ecosysteem

Dit voorstel heeft mogelijk ook een aantal nadelen:

 • Geluidsoverlast voor de direct omwonenden.
 • Parkeeroverlast naast de visgelegenheden en omliggende wegen.
 • Gevaarlijke situaties op de ‘singels’
 • Afval zoals deze nu ook aangetroffen word in en om de Veengeul vijver.
 • “Tentjes vorming” naast de vijvers.

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan dit agendapunt.
Het agendapunt word als eerste behandeld op 25 juni om 20.00 uur in Parkzicht Dierdonk.

U kunt dit ook kenbaar maken door de vraag op onze website te beantwoorden. Alle wateren in Dierdonk open voor de hengelsport?

Facebook pagina Wijkraad Dierdonk
Voor meer informatie kunt u deze pagina van de gemeente Helmond bezoeken.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

10 reacties op Visvergunning binnen alle Dierdonkse wateren

 1. P. Mennen schreef:

  onacceptabel voor omwonenden! Er zijn voldoende wateren in Helmond waar vissers hun hengel kunnen uitgooien. Dat hoeft zéker niet voor de deur van omwonenden aan de Veengeul en andere wateren in Dierdonk!
  Geeft geheid overlast, afval, geluidsoverlast en dierenleed.
  Omwonenden hebben geen keuze om er aan te ontkomen, maar vissers kunnen op vele plekken al gecht dus in Helmond en omgeving!
  Een gotspe dat dit voorstel vanuit de gemeente überhaupt opduikt

 2. G. Aalbers schreef:

  Vissen in een woonwijk moet gewoon niet kunnen. Naast dierenleed is er ook het risico van allerlei vormen van overlast. Niet toestaan is makkelijk te controleren, dit beter dan een tegenovergestelde situatie. De vraag is of huuropbrengst de kosten van toezicht (o.a. door politie) dekken. Een gezonde visstand (plan) kan 1 persoon wel bedenken. De natuur kan veel zelf regelen. Dus GEEN VISSERS IN DIERDONK!

 3. mario schreef:

  Onacceptabel. Overlast zoals vorige schrijvers aanhalen is niet te vermijden. Handhaving door de gemeente is niet te verwachten of onvoldoende. Papier is geduldig, de praktijk vaak 180 graden anders.

 4. Jacqueline schreef:

  Ik ben tegen dit voorstel van de gemeente en ben erg benieuwd naar de argumenten. Waarom zou je alle wateren in Dierdonk vrijgeven voor visserij? Er zijn in Helmond volgens mij plaatsen genoeg om te vissen. En in Dierdonk kan men al bij de vijver terecht, dat lijkt me voor deze wijk meer dan voldoende.
  Vissers lijken me op zich rustige personen, ze beoefenen deze hobby juist vaak voor de rust. Dat neemt niet weg dat er overlast kan ontstaan in de wijk, zoals parkeerproblemen en afval.
  Laat Dierdonk een woonwijk blijven en geen vakantiepark voor vissers.

 5. Ellen schreef:

  Wij wonen aan een visvijver en ervaren sinds ongeveer 5 jaar dagelijks overlast van vissers: lawaai van o.a. hard praten, telefoneren en samenscholing, nachtvissen, wildplassen, tentjes, vernieling van flora en fauna, bekeken worden in en rond de woning (we hebben de hele dag de zonwering naar beneden en ‘s avonds ook!). Als het mooi weer is kunnen wij niet buiten zitten vanwege het lawaai. Wij klagen al jaren bij de gemeente maar het heeft tot nu toe niet het gewenste resultaat opgeleverd. Dus, bewoners van Dierdonk, doe er alles aan om een visvergunning tegen te gaan!

 6. alex schreef:

  Misschien moeten de bewoners van dierdonk het eens van de andere kant bekijken ipv gelijk klagen want owee wij zijn nette mensen en de rest van Helmond niet. Laat staan de vissers… Maar misschien dat het vissen door volwassenen daar ook voordelen heeft… De jeugd leert ervan en uit ervaring blijkt dat het meestal niet de volwassen visser is die ellende veroorzaakt maar de jongeren etc. Vriendelijke groeten aan t mooie maar van de wereld vervreemde dierdonk

 7. Wouter schreef:

  In de gazet staat dat 88% van de bewonenrs tegen vissen is.
  Ligt natuurlijk aan de ondervraagde doelgroep… waarschijnlijk de naaste omwonenden, die zowiezo tegen zijn (altijd maar de politie bellen als je met je hengel in de buurt komt). Deze uitslag is op dez wijze niet serieus te nemen, en ik mag aannemen dat de gemeente Helmond hier zeker rekening mee zal houden.
  Ik ben VOOR vissen in Helmond, en met mij velen.

 8. Ton schreef:

  Gebeurd weinig in dierdonk wat is er nu gezelliger dan een persoon langs de vijver
  die uiteraard zun visplek schoon achter laat moet kunnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.