Stem – Aanpassing in- en uitgangswegen Dierdonk tegelijk met wijzigingen N279

Boetevrij rijden naar Aarle Rixtel en sluipverkeer in onze wijk.

Rijdt u ook iedere dag richting Aarle Rixtel in de richting van Nuenen en Eindhoven-noord via Scheepstal en loopt u de kans op een boete omdat de weg alleen bestemd is voor bestemmingsverkeer? Hebt u ook last van te hard rijdend sluipverkeer door onze wijk van en naar Bakel?

De belangrijkste reden hiervoor is de verkeerde aanleg van de in- en uitgangswegen van onze wijk. De inrichting van deze wegen is er op gericht om snel van en naar Helmond te rijden en houdt er geen rekening mee dat veel mensen in de richting van Eindhoven en omliggende gemeenten werken. Indien er mensen van onze wijk bijvoorbeeld in de richting van Aarle Rixtel willen vertrekken dan is de enige mogelijkheid om of via de stad of Bakel te rijden. Rijden via de stad kost extra tijd en rijden via Bakel kost zeker 6 kilometer extra.

Met de aanpassingen aan de N279 rond onze wijk hebben wij nu als bewoners van Dierdonk de kans om deze situatie voor eens en altijd aan te passen en positief te veranderen. Via de wijkraad van Dierdonk is duidelijk geworden dat de gemeente Helmond niet voornemens is om dit mee te nemen in de plannen rondom de nieuwe N279. Volgens de gemeente kunnen mensen die via Scheepstal in de richting van Aarle Rixtel rijden een ontheffing aanvragen maar tegelijk zeggen ze dat deze waarschijnlijk niet zal worden toegekend.

Wilt u ook als dat wij als wijkbewoners aan de gemeente duidelijk kunnen maken hoe wij hier over denken en mogelijk de gemeente van gedachten kunnen veranderen breng dan u stem uit:

Aanpassing in- en uitgangswegen Dierdonk tegelijk met wijzigingen N279

View Results

Laden ... Laden ...

 

Dit bericht is geplaatst in N279. Bookmark de permalink.

6 reacties op Stem – Aanpassing in- en uitgangswegen Dierdonk tegelijk met wijzigingen N279

 1. Renée Teeuwsen schreef:

  Niet alleen toegangswegen zijn belangrijk: geluidwerende maatregelen. Per slot van rekening komt dierdonk met de omleiding in de tang van TWEE wegen te liggen!

 2. Patrick Maréchal schreef:

  Wij rijden beiden dagelijks meermaals naar Aarle Rixtel via Scheepstal. Omrijden is echt geen optie! Toen we 20 jaar geleden in Dierdonk gingen wonen kregen we een brief van de gemeente voor het aanvragen van een ontheffing. Wat bleek: geen enkele wijkbewoner voldeed aan de gestelde kreteria. Het wordt tijd dat hier iets aan wordt gedaan!

 3. Gerard Jansen schreef:

  Ik hoef gelukkig niet iedere dag, maar rijdt wel twee keer per maand voor een afspraak naar Grotelse Heide. Vanaf Adonislaan via Scheepsstal.
  Iedere keer spannend. Ik steun een doorgaande weg.

 4. Monique schreef:

  Scheepstal niet alleen voor bestemmingsverkeer

 5. Henk schreef:

  Ik ben toen naar die hoorzitting geweest in de boerderij toen de weg opgeknapt werd
  en er is toen duidelijk gezegd dat als de wolfsputterbaan open gesteld
  zou worden het besluit om alleen bestemmingsverkeer toe te laten opnieuw zou worden bekeken maar daar is nooit iets van gekomen.

 6. Emmy schreef:

  Scheepstal niet alleen voor bestemmingsverkeer, maar gewoon als doorgaande weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.