Werkzaamheden N279 Asten-Veghel

Een deel van de N279 is toe aan groot onderhoud. Aannemer Dura Vermeer gaat in opdracht van de Provincie Noord-Brabant de bestaande asfaltconstructie vervangen en onderhoud uitvoeren aan diverse bruggen. Automobilisten kunnen hier hinder van ondervinden, omdat tijdens de werkzaamheden delen van de N279 afgesloten zijn.
Nabij Helmond wordt de weg tijdens de werkzaamheden opgedeeld in twee wegvakken. Het derde wegvak bevindt zich tussen Keldonk en Boerdonk. De werkzaamheden vinden in drie achtereenvolgende weekenden plaats:


• Het wegvak ter hoogte van Helmond tussen de Rochadeweg en de N270/Deurneseweg is dicht van vrijdagavond 13-10-2023 20.00 uur t/m maandagochtend 16-10-2023 6.00 uur.
In dit weekend zijn ook de toerit vanaf de N270 richting Asten en de afrit vanaf Asten richting de N270 afgesloten, evenals de oversteek vanuit de Rijntjesdijk naar de Vlierdense Bosdijk. Woningen gelegen aan de Rijntjesdijk zijn dan bereikbaar via de Schooteindseweg en Biesdeel.
• Het wegvak ter hoogte van Helmond tussen de N270/Deurneseweg en de rotonde richting Bakel is dicht van vrijdagavond 20-10-2023 20.00 uur t/m maandagochtend 23-10-2023 6.00 uur.
In dit weekend zijn ook de toerit vanaf de N270 richting Veghel en de afrit vanaf Veghel richting de N270 afgesloten. De rotonde zelf is alleen de gehele zondag dicht.
• De werkzaamheden tussen Keldonk en Boerdonk vinden plaats tussen vrijdag 27-10-2023 om 20.00 uur en maandag 30-10-2023 om 6.00 uur.
Vanaf de Maxwell Taylor brug wordt verkeer omgeleid via Erp om vervolgens via Boerdonk weer de N279 op te kunnen gaan.
Omleidingroutes zijn ingesteld en worden tijdens de werkzaamheden middels bebording aangegeven.
Digitale informatieavond
Om bewoners en geïnteresseerden nader te informeren over de werkzaamheden én voor het beantwoorden van vragen, organiseert Dura Vermeer een digitale informatieavond op donderdagmiddag 28-09-2023 om 15.00 uur. Wilt u online aansluiten, dan kunt u een e-mail sturen naar i.draper@duravermeer.nl. Na aanmelding ontvangt u minimaal één dag vantevoren een link naar de digitale bijeenkomst.

Dit bericht is geplaatst in N279. Bookmark de permalink.

2 reacties op Werkzaamheden N279 Asten-Veghel

 1. P. van Outersterp schreef:

  Reactie op standpunt wijkraad t.a.v. N279 in de Gazet van maart 2024:
  – Eens met het volgende doel: opwaarderen N279 om betere doorstroming van het verkeer nu en in de toekomst te waarborgen met zo min mogelijk impact op het wooncomfort en de natuur;
  – Wij kiezen voor opwaardering van het huidige traject met uitsluitend ongelijkvloerse kruisingen (de meeste zijn er al) en over het hele traject verdiept aangelegd, hierdoor gaat er veel minder kostbare natuur verloren en minder geluidsoverlast als bij omleiding om Dierdonk (dan krijgen we verkeersgeluid van 2 kanten: bestaande en nieuwe tracé)
  – wij geloven niet in compensatie van het natuurverlies.
  – fysieke en psychologische scheiding met rest van Helmond is er nu al in de vorm van de kanaalomleiding en het huidige traject, dat veranderd niet.
  – er zijn voldoende auto- en fietsverbindingen met de rest van Helmond (Weg naar Bakel, fietsbrug Bakels Bos, Coendersberglaan, Bakelse dijk, Rembrandtlaan, fietsbrug Helmond-Noord, Venuslaan).
  – opwaarderen huidige traject is veel goedkoper en sneller te realiseren (plan voor ondertunneling is al eerder in de planvorming gesneuveld o.a. Om budgettaire redenen, dit is geen reële optie/alternatief) en voorkomt geldverspilling en verdere vertraging.
  Met vriendelijke groet,
  P. Van Outersterp

  • Honoré Bouwman van der Heijden schreef:

   Van harte wil ik het standpunt van Van Outersterp ondersteunen.

   Tijdens mijn presentatie op het inspreekmoment bij Provinciale Staten van Noord-Brabant dd. 07-12-2018 (Statenvoorstel Vaststelling PIP N279 Veghel-Asten) is dit standpunt reeds door ondergetekende verwoord.

   Toen bleef zowel de politiek (Provincie en Gemeente Helmond) maar ook de Wijkraad Dierdonk met hun eigen agenda, doof en stom.
   Ik verwacht niet dat genoemde partijen inmiddels gehoor en spraak hebben teruggekregen.

   Met de meest hartelijke groet,
   Honoré Bouwman van der Heijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.